Industriepark 15
5374 CM  Schaijk

vragen

Vragen

Heb je vragen over Mediation?
Mediation draait om de juiste vragen stellen. Ik kan me voorstellen dat jij ook vragen voor mij hebt.
Je vindt ze als je lees meer aanklikt. Zit jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met me op.
Ik heb ook een casus beschreven, misschien herken je er wel iets in!

 


Hoe lang duurt een gesprek en wat kost het?
Een gesprek duurt gemiddeld 2 uur.

Het eerste gesprek is kostenloos en vrijblijvend. Dit gesprek duurt maximaal 3 kwartier. 


Overdag moeten we allebei werken, we willen graag een gesprek in de avond plannen, kan dat?
Ja, je kunt ook 's avonds een afspraak met mij maken.


Hoe worden de kosten van Mediation verdeeld?
Dat spreken jullie samen af. Het is gangbaar dat jullie allebei de helft betalen.  Het uurtarief bedraagt  € 180,00 per uur,  dat is inclusief de verschuldigde 21 % BTW.

Raad voor Rechtsbijstand

Afhankelijk van het inkomen kan een toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand aangevraagd worden. De overheid betaalt dan een groot deel van de kosten van de mediation. Ik ben bevoegd om te werken onder toevoeging. Kijkvoor meer informatie op de site van de Raad voor rechtsbijstand.

Rechtsbijstandverzekering

Ook kan er vanuit de rechtsbijstandverzekering een vergoeding betaald worden voor mediation. Dat is afhankelijk van de afgesloten verzekering. Kijk hiervoor op de site van je eigen verzekering.


Ik wil graag een goede vriend(in) of een (juridisch) adviseur meenemen naar het gesprek, kan dat?
Dit is geen probleem, maar de andere partij moet dit wel goedvinden. Misschien wil hij of zij ook wel iemand meenemen. Iedereen aan tafel tekent dan een geheimhoudingsverklaring.


Wat moeten we allemaal meenemen als we komen?
Je ontvangt  van mij een mail, nadat we een afspraak hebben gemaakt. Hierin staat wat je de eerste keer mee moet nemen. Ook stuur ik je dan de mediationovereenkomst, zodat je die vast kunt doorlezen.

Hoe verloopt een (arbeids) mediation?


Ik neem contact op met beide partijen en we maken een eerste afspraak met elkaar. Indien de situatie hierom vraagt kan het eerste gesprek ook afzonderlijk van elkaar plaatsvinden om daarna een gezamelijke afspraak te plannen.In de eerste bijeenkomst  wordt een mediationovereenkomst getekend waarin de vrijwilligheid en vertrouwelijkheid van de deelnemers is gewaarborgd. Tijdens de bijeenkomst krijgen beide partijen de gelegenheid hun standpunt toe te lichten. Ik stimuleer vervolgens de partijen om op constructieve wijze de situatie te bespreken en tot afspraken te komen. Ik kan deze afspraken voor jullie in een vaststellingsovereenkomst vastleggen. Soms is één bijeenkomst voldoende om tot overeenstemming te komen, soms zijn er nog enkele vervolggesprekken nodig. Ik heb de mogelijkheid afzonderlijk en vertrouwelijk met beide partijen te spreken.